Waar voor je geld door effectieve coaching

Velen van ons hebben tijdens onze loopbaan wel eens behoefte aan externe coaching of begeleiding. Soms om gewoon te kunnen sparren en mentaal op te frissen, soms omdat het niet meer zo lekker loopt. Vooral in gevallen waar medewerkers dreigen vast te lopen en waar een eventueel ontslag dreigt, is effectieve coaching van belang.

Natuurlijke aanleg van mensen benutten

Onze methodiek gaat uit van natuurlijke drijfveren van mensen. Uiteindelijk moeten mensen doen waar ze van nature goed in zijn. Wij gebruiken hiervoor de ODC als basis assessment instrument. Hierdoor wordt inzichtelijk wat mensen van nature aan talenten bezitten en welk gedrag is aangeleerd of moeilijk ontwikkelbaar is.

In onze optiek heeft het niet zoveel zin om medewerkers te ontwikkelen op gebieden waarvoor zij geen interesse, of talent hebben. Vroeg of laat leidt dat tot problemen en kost u en uw medewerker onnodig veel tijd, geld en energie. Dit kàn soms betekenen dat medewerkers een andere koers kiezen voor zichzelf, die beter past bij hun talent en ontwikkelpotentieel.

Je kunt een koe leren zitten, maar niet leren blaffen.

  Coaching |’Je kunt een koe leren zitten maar niet leren blaffen’